tisdag 26 mars 2013

Påskpyntat!!

Idag har jag försökt få lite ordning i kaoset här hemma. Jag har dammat i vardagsrummet och lagt på lite nya dukar i påskens tecken.
Neo följde med Anton hem efter skolan och innan vi åkte hem åkte vi för att plocka årets påskris. Hittade ett jättebra ställe precis bredvid vägen där de röjt så där plockade vi.
Gjort hasselnötsmakroner idag. Det är ju konstigt. Det var ju de ända jag lyckades med sist när jag höll på och nu lyckades jag inte. Blev tjurig och tvär och försökte igen. Det blev fel igen. Nu har jag en plåt som står på diskbänken. Tänkte låta den stå där inatt och torka på ytan så ska jag grädda dem imorgon. Ett experiment. Det kansk går åt skogen. Problemet idag är att de spricker på ovansidan. I brist på annat får jag väl använda dem ändå.
Anton påpekade igår att det var våffeldagen och undrade argt varför han inte fått några våfflor. Så idag gjorde jag ett par stycken åt honom, Neo och Daniel. Hoppas han blev nöjd.
Har letat fram Antons påskgubbeskjorta eftersom de ska vara utklädda på torsdag i skolan. Den var för liten men den får nog duga även i år. Den passar så bra för ändamålet. Har även fixat dit fjädern i hatten han ska ha. Det kommer bli bra!!
Ikväll har jag provat något nytt. Jag har gjort egen marshmellowsfondant. Det var lite kladdigt men jag tror det blev ganska bra. Hoppas nu bara jag lyckas täcka tårtan med det utan att det går sönder. Får se till att jag inte kavlar för tunt.
Imorgon jobbar jag 7-15. Sedan ska jag betala räkningar och göra tårta. Jag har stora planer för tårtan så jag hoppas verkligen det blir bra.
Nu säger jag god natt!!

1 kommentar: